Adana’da yayinlanan haftalik, 15 günlük ve aylik gazetelerin imtiyaz sahiplerinin olusturdugu Yerel Medya Güç Birligi Platformu, ASKI Genel Müdürü Zeki Aysan’i ziyaret edip, yerel basinin sorunlarinin çözümü konusunda destek istedi.  Yerel Medya Güç Birligi Platformu Baskani Kamil Yalçin Göl ve platform üyeleri Hasan Hüseyin Türk, Cengiz Durak, Dursun Dagtekin, ASKI Genel Müdürü Zeki Aysan’i ziyaret etti. Platformun kurulus amaci ve bugüne dek yaptigi çalismalar hakkinda bilgiler veren Platform Baskani Göl, gazeteler arasinda ayrimcilik istemediklerini kaydetti.

 

Yerel basinin önemine vurgu yapan ASKI Genel Müdürü Zeki Aysan, “Toplumun dogru ve tarafsiz bir sekilde bilgilendirilmesi görevini yapan yerel basin kuruluslarini önemsiyoruz. Son günlerde bazi gazetelerden kurulusumuzun sadece günlük gazetelere abone olacagi, bunun yani sira haftalik, 15 günlük ve aylik gazetelere abone olunmayacagi konusunda elestiriler aldik. Böyle bir sey asla söz konusu olamaz. Gazeteleri günlük ve digerleri diye ayirmak son derece çirkin yaklasimdir ” dedi.
Toplumu dogru ve tarafsiz bir sekilde bilgilendirmek görevini yerine getirip, gerçek anlamda gazetecilik yapan basin kuruluslarinin desteklenmesi gerektigini vurgulayan Aysan, “Ciddi anlamda borç içinde bulunan Adana Büyüksehir Belediyesi geçtigimiz günlerde 2 dönemlik abone bedeli faturasini keserek yerel basina olan destegini sürdürmüstür. ASKI Genel Müdürlügü de günlük gazetelerden sonra diger gazetelerin abonelik faturalarini kesecekti r” ifadelerini kullandi.